Habony ukrán barátnőjének családjánál nyomoz a NAV

Habony Árpád jelenlegi barátnője Krisztina Usikova, aki Eduard Usikov ukrán üzletember lánya. Usikovnak van egy csomó magyarországi cége, köztük egy húsipari vállalat, aminek rózsadombi székhelyére október közepén csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A hvg.hu infó szerint egy áfacsalási ügyben tartottak házkutatást. A gyanú szerint Usikov cége kapcsolatban állt olyan vállalkozásokkal, melyek érintettek lehetnek áfacsalásban.

Usikov érdekeltségei már 2011-ben is áfacsalási gyanúba keveredtek, és az üzletembert előzetes letartóztatásba is helyezték a magyar hatóságok. Végül csak az ukrán emberi jogi ombudsman közbenjárására szabadult.

A hvg.hu mostani nyomozással kapcsolatos kérdéseire sem a NAV sem a cég nem volt hajlandó érdemben válaszolni, de az újság úgy tudja, hogy Usikov az Fideszen belüli hatalmi harcot, az Orbán-Simicska háborút sejti a háttérben, szerinte azért tartott a cégénél házkutatást a NAV, mert lánya Habony Árpád barátnője, Habony meg Orbán legközelebbi tanácsadója. (hvg.hu)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.