Na, vajon melyik baráti országba utazott Brüsszel után a magyar külügyminiszter?

POLITIKA
2014 november 19., 07:14
comments 126

„Baku, Peking, Moszkva. Néhány helyszín a legutóbbi miniszteri vizitek közül” – sorolja már első kérdésében a Magyar Nemzet a Szijjártó Péter külügyminiszterrel készített interjújában. Szijjártó szerint mindez azt jelenti, hogy Magyarország "kiegyensúlyozott külpolitikát folytat". Szijjártó kedden még Brüsszelben szorgalmazta az EU balkáni bővítését, hogy aztán szerdán már

Oroszországba utazzon,

ahol, és most megint a Magyar Nemzetet idézem

„feszült nemzetközi hangulatban tárgyal”.

Az interjúból kiderül, hogy Szijjártó Péternek

mindene a pragmatizmus.

Mert Európa érdeke is, hogy Oroszországgal „pragmatikus, kölcsönösen előnyös és hatékony” legyen az együttműködése. Szerinte a keddi brüsszeli külügyminiszteri csőcson is egyetértettek abban, hogy fenn kell tartani a politikai párbeszédet az ukrán válság szereplőivel, például a német külügyminiszter is Moszkvában tárgyalt a héten, ami Szijjártó szerint "nem véletlen".

Azt is megtudtuk, hogy Magyarországnak

kristálytiszta

álláspontja van az ukrán válságról:

  • gyorsan kell megoldani, és tárgyalásosan.

Magyarország pedig elkötelezett Ukrajna területi integritása és szuverenitása iránt. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.