Schmitt Pál a nemzet sportolója!

sport
2014 november 20., 16:24
comments 565

Sem köztársasági elnök, sem doktor, de legalább a nemzet sportolója címet még sikerült megcsípnie az emberek hajdani emberének. Schmitt kétszer lett csapatban olimpiai bajnok, kétszer szintén csapatban világbajnok és egyszer főiskolai csapatvilágbajnok. A Gyurcsány Ferenc sportminsiztersége alatt alapított díj életjáradékkal is jár, a nemzet sportolóinak választott 12 ember havi bruttó 500 ezer forintot kap az államtól.

A nemzet színészeihez hasonlóan nemzet sportolóiból is csak 12 lehet egyszerre, most Grosics Gyula halála miatt kellett új sportlót választani. Schmitten kívül felmerül még Varga János és Hegedűs Csaba birkózók, Fenyvesi Csaba vívó, Magyar Zoltán tornász és Gedó György ökölvívó neve is.

Fenyvesi Csaba egyébként pont Schmitt-tel együtt lett csapatban olimpiai bajnok, de ezen kívül neki van még egy egyéni olimpiai bajnoki címe is, ezen kívül neki 3 csapatvilágbajnok címe van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.