BKK: Nem jár tilosban a 157-es busz

Mint írtuk, a Blikknek azt nyilatkozta egy ügyvéd, hogy illegálisan, erdőn keresztül közlekedik a BKV 157-es járata. A BKK közleményben reagált, aminek lényege:

  • Az erdőn átvezető úton a környékbeli lakók, ide látogatók a tényleges gyakorlat szerint régóta, több mint 25 éve közlekednek gépkocsijaikkal, ezt ma sem tiltja semmilyen, az út tulajdonosa, kezelője által kitett tábla. Az út tulajdonosa a Magyar Állam, vagyonkezelője a Pilisi Parkerdő Zrt. Az utat egy 2011. évi megállapodás alapján Solymár Nagyközség Önkormányzata kezeli.
  • A Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Főfelügyelősége június 25-én kelt határozatában az út közforgalom számára történő megnyitását engedélyezte. Az út tehát az illetékes közlekedési hatósági engedélyt megkapta a közforgalom számára történő megnyitáshoz.
  • A KDV Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szakhatóságként járt el a Pest Megyei Kormányhivatal a határozatát megelőző eljárása során, és szakhatósági nyilatkozatában külön kiemelte a 157-es busz átközlekedésének lehetőségét.
  • A Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága ugyancsak részt vett szakhatóságként az eljárásban, és ő sem emelt kifogást a buszközlekedés ellen.

„A 157-es busz tehát mindezen megállapodások és hatósági iratok alapján közlekedik az úton, közérdekű szolgáltatást ellátva” – áll a közleményben.