Spammelés miatt békemenetezte le Horváth a biciklis civileket

Budapest
2014 november 27., 14:40
comments 176

- Horváth Csaba: "Van annyira komoly a közgyűlés munkája, hogy nem ilyen békemenetes szimpátia megmozdulásokkal – akár fizetett, akár nem – kell a fővárosi döntéshozatalt befolyásolni. Ez a véleményem, és köszönöm szépen."

 - Tarlós: "Egyetértek önnel, képviselő úr."

Ez a beszélgetés zajlott le tegnap a közgyűlésben, mert a Levegő Munkacsoport, a Kerékpárosklub és a Critical Mass közös felhívásban szólította fel a budapestieket, hogy küldjenek minél többen tiltakozó levelet a közgyűlés tagjainak.

Hogyan lett a biciklis civilekből fizetett békemenetes?

Horváth Csaba válaszolt:

"Arra az 500 emailre gondoltam, ami jól láthatóan 2, 3 kéz tollából érkezett meg különböző neveken. Nem létező személyek nevében küldözgettek azonos tartalmú levelet."

Hogy jön ehhez a Békemenet?

"A Fideszen belül ez egy bevált játék, ha valamit nem tudnak politikailag, szakmailag kezelni, akkor szerveznek egy "védjük meg Orbán Viktort Békemenetet", csak itt most Orbán Viktor távoli unokaöccsét védő Békemenet szerveződött. Tisztelem a Levegő munkacsoportot, de szerintem nagyon kevés valódi egyéni vélemény állt a levelek mögött."

Horváth azt is elmondta, hogy Vitézy Dávid hiába öregedett 4 évet, még mindig ugyanaz vele a gondja az MSZP-nek, ami 2010-ben volt. Egy tehetséges, de túl fiatal, tapasztalatlan, pályakezdő, akire nem lehet rábízni egy ekkora vállalatkomplexumot, mint a BKK. És egyébként is egy halom szakmai hibát követett el 4 év alatt.

photo_camera kep:criticalmass.hu

 

A Criticall mass szervezője, Sinka Károly (Sinya) kiakadt a lebékemenetezésen:

"Ez a baj a politikával és az ilyen horváthokkal, hogy el sem tudják képzelni, hogy vannak akik nem úgy gondolkodnak, mint ők, hogy nem csak fekete meg fehér van, meg Fidesz, meg MSZP. Annyira nem élnek már a Földön, hogy el sem tudják képzelni, hogy normális állampolgárnak is lehet véleménye. Rosszabbak, mint a kommunisták. El sem tudják képzelni, hogy nem valakinek az oldalán állunk. És ha állampolgárok szólnak, hogy valami nekik nem tetszik, akkor már fizetett békementesek. Egyébként nem kamucímekről érkeztek a levelek. Legalább is én nem küldtem másnak a nevében levelet. És másról sem tudok, hogy spammelt volna."

Sinka szerint azért nyírják ki a BKK-t, mert így nem lehet hagyói értelemben szétlopni Budapestet.

"Szarok Horváth Csabára, de szarok én a Vitézyre is, nem érdekel a személye. De rég nem történt ilyen jó dolog ezzel a várossal, mint, amit a BKK itt összehozott, persze egy csomó hibával. Négy éve utazni ebben a városban, biciklizni ebben a városban, és most utazni és biciklizni ebben a városban ég és föld."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.