Gulyás Balázs: Engem is megtalált a karaktergyilkos gépezet

politika
2014 november 28., 18:56
comments 511

Tegnap Várady Zsolt iwiw-alapító, aki az utóbbi idők kormányellenes civil tüntetéseinek egyik szervezője volt, nyilvánosságra hozta, hogy a Hír Tv egy 2003-as füvezéssel akarja támadni. Úgy tűnik, nem ő volt az egyetlen.

Ma Gulyás Balázs, a netadóellenes tüntetések egyik központi alakja tálalt ki a Facebookon. Mint írja, egy tavaly februári, esős-havas időben történt autóbalesetével találták meg.

„A zöldre váltó lámpánál elindultam és kanyarodtam, elfeledkezve arról, hogy szemből is jöhet autó. Az ütközésben sajnos megsérültek a másik autó két utasa, köztük egy kiskorú, nyolc napon túli sérüléssel. Az ügyben végig együttműködtem a hatóságokkal, elismertem a felelősségemet, és már a helyszínen bocsánatot kértem az érintett családtól. Az eljárás most záródik le kétszázezer forintos pénzbírsággal és öt hónapos vezetéstől való eltiltással, amit elfogadtam. Magánéletem bizalmas – ún. különleges – személyes adatainak most tervezett közzététele aligha véletlen.”

photo_camera Gulyás Balázs a színpadon (Fotó: Marjai János/MTI)

Az Indexnek azt mondta: egy névtelen telefonszámról kereste meg a Hír TV egyik munkatársa, aki erről a közúti balesetről érdeklődött. Gulyás feljelentést tesz különleges személyes adattal való visszaélés miatt.

A Hír Tv eközben Nemes Balázsról, a közfelháborodás napjának egyik szónokáról azt „derítette ki”, hogy a Miniszterelnökségen akart dolgozni (2013 tavaszán jelentkezett a gyakornoki programba).

A kormánypárti tévé a PM aktivistájának, Kalocsai Kingának is nekiment, de nem részletezik, mivel, csak azt írják, ellene személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás, ő végül közkegyelem miatt nem kapott büntetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.