Brutális létszámleépítést jelentett be Oroszország vezető telekommunikációs cége

2014 november 30., vasárnap 12:51
37

A Rosztyelekom a következő négy évben akár évi 10 ezer dolgozójától is megválhat az üzleti hatékonyság javítása érdekében; az orosz állami távközlési cégnek kevesebb alkalmazottra van szüksége az egyre korszerűbb technológiák alkalmazása mellett.

A Rosztyelekom az elmúlt egy évben szinte teljesen lecserélte menedzsmentjét.
A The Wall Street Journal megkeresésére adott válaszában az orosz cég közölte, hogy a következő négy évben alkalmazottai 5-7 százalékától válik meg évente. Ez azt jelenti, hogy a Rosztyelekom, amelynek dolgozói létszáma jelenleg 157 ezer fő, a következő négy évben évi 8-11 ezer dolgozójától szabadul meg.

Megfigyelők szerint a vállalat létszámleépítési döntésében minden bizonnyal az is szerepet játszik, hogy

jelentősen lelassult az orosz gazdasági növekedés a nyugati szankciók és az egyre alacsonyabb kőolajár miatt, ami a költségvetés egyik fő bevételi forrása.

Idén 0,3-0,5 százalékkal nőhet az orosz gazdaság a tavalyi 1,2 százalék után. Oroszországban meglehetősen alacsony a munkanélküliség, a ráta 5,1 százalék volt októberben a szeptemberi 4,9 százalék után. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt