Brutális létszámleépítést jelentett be Oroszország vezető telekommunikációs cége

gazdaság
2014 november 30., 12:51
comments 37

A Rosztyelekom a következő négy évben akár évi 10 ezer dolgozójától is megválhat az üzleti hatékonyság javítása érdekében; az orosz állami távközlési cégnek kevesebb alkalmazottra van szüksége az egyre korszerűbb technológiák alkalmazása mellett.

A Rosztyelekom az elmúlt egy évben szinte teljesen lecserélte menedzsmentjét.
A The Wall Street Journal megkeresésére adott válaszában az orosz cég közölte, hogy a következő négy évben alkalmazottai 5-7 százalékától válik meg évente. Ez azt jelenti, hogy a Rosztyelekom, amelynek dolgozói létszáma jelenleg 157 ezer fő, a következő négy évben évi 8-11 ezer dolgozójától szabadul meg.

Megfigyelők szerint a vállalat létszámleépítési döntésében minden bizonnyal az is szerepet játszik, hogy

jelentősen lelassult az orosz gazdasági növekedés a nyugati szankciók és az egyre alacsonyabb kőolajár miatt, ami a költségvetés egyik fő bevételi forrása.

Idén 0,3-0,5 százalékkal nőhet az orosz gazdaság a tavalyi 1,2 százalék után. Oroszországban meglehetősen alacsony a munkanélküliség, a ráta 5,1 százalék volt októberben a szeptemberi 4,9 százalék után. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.