„A Kalasnyikov a béke fegyvere” - szlogennel újul meg a leghíresebb orosz fegyvergyár

2014 december 3., szerda 13:22
85

A Kalasnyikov fegyvergyár nagy hírveréssel, egy moszkvai sajtótájékoztatón mutatta be új logóját és új arculatú reklámfilmjeit. A kampányban az eddig kétes megítélésű márka

a béke és a nyugalom követeként szeretné beállítani magát.

Oszama bin-Láden kedvenc fegyverét, az AK-47-est pedig a béke fegyvereként írják le. Az egyik új reklámvideóban ezt mondja a narrátor:

„Afrika, Ázsia és Latin-Amerikai szabadságharcos mozgalmai végre fel tudták venni a harcot a professzionális gyarmati hadseregekkel. Az AK-47-es esélyt adott nekik, hogy jogokat és igazságot követeljenek. Ez a fegyver segített az embereknek megvédeni a családjaikat és a jövőjüket, és ez segített abban, hogy jogot formálhattak egy békésebb jövőre.”

A másik új videó pedig azt mutatja be, ahogy az orosz hadsereg, mely a mai napig a legnagyobb Kalasnyikov-megrendelő, terroristákra csap le a Kaukázusban. A reklám ezzel a szöveggel végződik:

Kalasnyikov. A béke és a nyugalom támogatója.

A gyár arculatváltására óriási szükség volt, hiszen az orosz hadiiparban is éreztetik hatásukat a nyugati szankciók. A Kalasnyikov gyakorlatilag kiszorult a korábban tekintélyes bevételeket termelő kanadai és USA-beli piacairól, így Ázsia felé nyit, emellett pedig többet költ reklámra a sport- és szabadidő szegmensben is. Itt nemcsak vadászpuskákat és sportlövészetben használt fegyvereket reklámoz, de piacra dob vadászkéseket, valamint sport- és vadászruházatot is.

Szergej Csemezov, a Kalasnyikov gyárat tulajdonló orosz állami vállalat, a Russian Technologies vezetője a keddi sajtótájékoztatón azt mondta az újságíróknak, hogy a cél, hogy a Kalasnyikov az Apple-hez hasonló hírnévre tegyen szert. (TheVerge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt