A Külügyminisztérium bekérette Goodfriendet, amiért McCain szenátor neofasiszta diktátornak nevezte Orbánt

2014 december 3., szerda 9:01
567

Ma délelőtt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára bekérette André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt John McCain amerikai szenátor keddi kijelentései miatt – írja az MTI. Goodfreindet egyébként már szeptemberben és októberben is bekérette a külügy.

A republikánus politikus tegnap azt mondta, hogy Orbán Viktor egy neofasiszta diktátor. Bár a sajtósa ezt nekünk is megerősítette, Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációs mestere azt állítja, hogy ez nem igaz, McCain újfasiszta diktátort emleget, a hanganyag és a leirat ismeretében egyértelműen nem a magyar miniszterelnökre utal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig azt mondta:

„A magyar polgárok idén háromszor nyilváníthattak véleményt arról, hogy hogyan képzelik el az ország jövőjét, és mindhárom alkalommal meglehetősen egyértelmű véleményt fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban, amit mindenkinek illik tiszteletben tartania.”

Eközben André Goodfriend azzal foglalkozik, hogy a kritika oké, de senki se írjon sértő dolgokat a Twitter-oldalán:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt