A Magyar Krónika főszerkesztője, aki a Békemeneten is ott volt, betámadta a Fideszt

POLITIKA
2014 december 03., 14:57
comments 446

Megint onnan érte támadás Orbánt, ahonnan a legjobban fájhat.

„Valamit tisztázzunk: nem ezért mentünk ki a Békemenetekre. Nem ezért szerveztünk polgári köröket. Nem ezért győzködtük a barátainkat. Nem azért álltunk ki mellettetek minden fórumon, hogy ti meggazdagodjatok.”

Így kezdi Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője a Mandinerre írt véleménycikkét, amiben nekiront a Fidesznek. Azt is írja, hogy nem csak ez a baj, hanem az is, hogy a fideszesek kockára teszik azt, amiért történt a Békemenet, és amiért idejüket, energiáikat, pénzüket áldozták a szervezők.

Bencsikék hiszik, hogy a polgári pártszövetség Orbán Viktor vezetésével képes erős országgá tenni Magyarországot, de szerinte a Fidesz most ezt a hitet magánvagyonra váltja. Mint írja:

„Nem az a baj, hogy palira vesztek minket, naiv lelkesedőket. Hanem az, hogy az egész nagy terv elbukhat a mohóságotokon. Márpedig az életünk túl rövid ahhoz, hogy az időt egy újabb, miattatok bekövetkező bukásra vesztegessük.”

bencsik gábor

Bencsik Gábor volt az, aki a Magyar Krónika bemutatásakor azt mondta: lehet írni melegekről szóló darabról, de csak akkor, ha annak feldolgozása illeszkedik ahhoz, amit ez a szellemi kör gondol. Vagyis, ha hozzáteszi a szerző, hogy Európa már nem szaporodik, két generáción belül ki fogunk halni, és akkor jönnek az iszlám fundamentalisták. Ha valaki mindezt leírja egy melegekről szóló darabról szóló cikkben ötezer karakterben, akkor megjelenhet az újságban – mondta.

Nagyon remélem, hogy a mostani fordulat nem azt jelenti, hogy a Békemenet is a Gyurcsány kottájából játszó USA kottájából játszik!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.