Hollande váratlanul Moszkvába ment

külföld
2014 december 06., 13:48
comments 35

Moszkvába érkezett ma a francia elnök, aki a vnukovói repülőtéren kezdett tárgyalni Vlagyimir Putyinnal. Francois Hollande előre nem tervezett látogatását csak reggel jelentették be Moszkvában, ahova a francia államfő Kazahsztánból hazafelé ugrott be.

photo_camera Fotó: Makszim Zmejev / AFP / Pool

Most először látogatott nyugati állami vezető Moszkvába az ukrán válság kiéleződése óta. Franciaország november végén uniós és amerikai nyomásra leállította az első Mistral osztályú francia helikopterhordozó átadását Oroszországnak. Megfigyelők szerint míg Merkel sokat beszélt Putyinnal az utóbbi időben, Hollande már kevésbé.

Az orosz elnök a megbeszélés elején azt mondta: Hollande látogatása kedvez az ukrán válság megoldásának. Francois Hollande kezdeményezte Putyin találkozóját Petro Porosenko ukrán államfővel június elején Normandiában. A II. világháborús megemlékezésen Angela Merkel német kancellár és Hollande lépett fel közvetítőként az orosz és az ukrán elnök között. (MTI, Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.