Legalább százezer dollárral támogatta a magyar kormány lobbialapítványa John McCain intézetét

POLITIKA
2014 december 8., 9:52
comments 251
John McCain intézetét legalább százezer dollárral támogatók listája

Az oxox hívta fel a figyelmünket arra a roppant szórakoztató tényre, hogy Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter 15 millió dollár magyar közpénzzel kitömött washingtoni lobbialapítványa legalább százezer dollárral támogatta John McCain intézetét. Hogy pontosan mennyit is toltunk az agg szenátornak, azt nem tudjuk, mert a Hungary Initiatives Foundation a legalább százezer dollárt adományozók listáján szerepel. Mindkét érintettet megkérdeztük, hogy pontosan mennyit utaltak és milyen feltételekkel szerződtek.

Tehát a magyar kormány támogatta annak a szenátornak az intézetét, aki utána neofasiszta diktátornak hívta Orbán Viktort.

Mondjuk ilyen sikeres lobbizás mellett nem is csoda, hogy a magyar kormány lecserélte Fellegi alapítványát és 1,36 milliárdért megbízták a Századvég vezette konzorciumot, hogy ezentúl akkor tolják meg kicsit a magyar érdeket. Mondjuk a pályázatról azt írtuk, hogy "ezt egy bicikliző majom is megírhatta volna".

A Hungary Initiatives Foundation kuratóriumából mindettől függetlenül a kitiltási botrány után elkezdtek elszivárogni a komolyan vehető arcok

Foglaljuk össze a magyar sikerlobbit:

  • A korábbi fejlesztési miniszter 15 millió dollárnyi közpénzből gründol egy alapítványt
  • A kilenc kuratóriumi tagból csak négy marad
  • Pénzelik azt a szenátort, aki eddig a legkeményebben támadja Orbán Viktort
  • Megbíznak egy másik szervezetet
  • Egy gyanús pályázaton

Menni fog ez.

 

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt