A volt főszerkesztő szerint Habony Árpád szivárogtatott a saját magánéletéről a Blikknek

2014 december 13., szombat 8:44
116

Murányi Marcell, a Népszabadság főszerkesztője, aki korábban a Blikk főszerkesztője volt, Szex, celebek, politikusok címmel könyvet írt a bulvár-újságírásban szerzett tapasztalatairól.

A héten Szily László írta meg a Cinken, hogy a könyvben szó van Habony Árpádról is, mégpedig így:

„2012 novemberében csörgött a telefonom. Habony Árpád vagyok, mondta egy férfihang, akarsz egy címlapsztorit? Hát, erre egyáltalán nem számítottam. Egyszer találkoztunk csak, 2010-ben bemutattak bennünket egymásnak, kezet fogtunk, és annyi. – Szakítottam Zsókával. Ez címlap? – kérdezte. Hú, mondtam magamban, ez bizony az.”

habony árpád kapócs zsóka 2

A Blikk 2012 végén hozta le a sztorit, amiben akkor azt írták:

„A szakításukról szóló információval kapcsolatban megkerestük Habony Árpádot is, aki ugyan megerősítette a hírt, de nem akart erről bővebben nyilatkozni.”

Ha viszont igaz az, amit Murányi a könyvében ír, akkor Habony Árpád szivárogtatott a saját magánéletéről a Blikknek. Ez már csak azért is érdekes, mert Habony Árpád többször azt mondta, hogy – hiába ismerték már el félig-meddig, hogy Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója – nem közszereplő. Rogán Antal is azt mondta róla, hogy „sose akart közszerepet vállalni, nem közszereplő ebben a formában”.

Ha viszont azt akarta – márpedig Murányi szerint azt akarta –, hogy a Blikk címlapon hozza le, hogy válik, akkor hogy a jó életbe ne lenne már közszereplő? Azóta egyébként az állami hírügynökség is közölt róla fotót.

Fotó: Kapócs Zsóka / Facebook

A Cink szerint a könyvben arról is van szó, hogy amikor a Blikk megírta, hogy elvette Kapócs Zsókát, a vitrinológusból lett washingtoni újságolvasó nagyon bedühödött, és a Blikk riporterének azt mondta:

„Melyik újságtól? Ki a maga főnöke? Majd az fog magával beszélni.”

Majd Habony nem is a lap főszerkesztőjét, hanem Murányi kiadói főnökét hívta fel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt