A legsúlyosabb kérdésekben Orbán egyszerűen nem szavaz

parlament
2014 december 16., 12:55
comments 243

„ [...] ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”

– még az I. Orbán-kormány idején hangoztatta ezt Orbán Viktor, amikor szembesítették azzal, hogy mást csinál, mint amit ígér.

photo_camera Fotó: Varga György / MTI

És ez most sincs így: miközben a Fidesz ontja magából a társadalmat, a jogrendszert és a gazdaságot átalakító, egyre vitatottabb törvényeket, a kormányfő folyamatosan kihúzza magát a várhatóan nagy tiltakozást kiváltó törvények zárószavazásánál, és egyszerűen ott sincsen, vagy csak nem szavaz.

Volt is egy teszünk arról, hogy vajon mit szavazott meg egyáltalán. Ez volt az 5 legfajsúlyosabb ügy, ami alól kibúvót talált:

1. Földtörvény elfogadása

Nem szavazott. Pedig korábban a kiszavazó képviselőket kizárással fenyegette meg.

2. Döntés a paksi beruházásról

Itt sem szavazott, ott se volt.

3. A választási törvény átalakítása

Hogy ez – aminél Orbán szintén nem szavazott – mennyire a kormánynak kedvezett, arról itt írtunk.

4. A magánnyugdíjpénzek államosítása

Ekkor Görögországban volt.

5. Vasárnapi zárva tartás

Ezellen még a jobboldalon is többen kikeltek. Orbán pedig nem szavazott.

Az ügynökmúlt feltárásának tárgysorozatba vételéről szóló javaslatot bezzeg nem bízta a véletlenre, és nemmel szavazott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.