Egy újonnan felfedezett tengericsiga akkora punk, hogy a Clash énekeséről nevezték el

TUDOMÁNY
2014 december 16., 17:34
comments 14

Joe Strummer, a Clash énekese után az Alviniconcha strummeri nevet kapta egy újonnan felfedezett tengericsiga-faj. A tudósok azért nevezték így, mert kinézetét és hagyományos környezetét tekintve nagyon

hardcore.

Tüskéi vannak, a vére pedig lila színű. A csiga az Indiai-óceán és a Csendes-óceán nyugati medencéjében, a tengerfenéken él, olyan nyomás és fényviszonyok között, ahol más állatfajok nem lennének képesek túlélni.

photo_camera Az ötös csiga a strummeri. (Forrás: Molecular taxonomy and name of five cryptic species of Alviniconcha snails from hydrothermal vents)

És most egy kicsit a névadótól:

(via TheVerge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.