Meghalt az egyik fiatal osztrák lány, aki csatlakozott az ISIS-hez

Terrorizmus
2014 december 18., 19:30
comments 466

Két hónapja írtuk meg, hogy áprilisban két bosnyák származású osztrák lány, a 16 éves Samra Kesinovic és a 15 éves Sabina Selimovic eltűnt Bécsből, ahol felnőttek.

Samra Kesinovic előtte és utána

Mint kiderült, Szíriába mentek, hogy csatlakozzanak az ISIS (IS, Iszlám Állam) dzsihádista harcosaihoz, és a szüleiknek csak egy üzenetet hagytak hátra, hogy ne keressék őket, elmentek Allahot szolgálni, és meghalni érte.

Úgy tűnik, hogy ez már össze is jött.

David Scharia, az ENSZ-BT Terrorizmus Elleni Bizottsága magas rangú izraeli szakértője szerint információjuk van arról, hogy mindkét lányt bevették az ISIS-be, és az egyikük a harcokban meghalt Szíriában, a másikuk pedig eltűnt.

A lányokat az ISIS a neten kirakatfigurákként használta toborzásra, de a férjük engedélye nélkül nem nagyon csinálhatnak semmit. Felmerült, hogy terhesek is lettek, de ezt az egyikük állítólag SMS-ben tagadta. Az Interpol továbbra is körözi őket(Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt