Eltiltották a tanév folytatásától a 8 éves sándorfalvi terrorgyereket

Kedden számolt be a Délmagyar arról a 8 éves kisfiúról, aki osztálytársainak szülei szerint rettegésben tartja a Csongrád megyei Sándorfalva Pallavicini Sándor Általános Iskolájának 3. b osztályát.

„Szétkeni az ürülékét, minden előzmény nélkül a társaira támad, üti, fojtogatja őket. Kiszökik a teremből, többször lopáson kapták, emiatt jelenleg zárt ajtók mögött folyik a tanítás. A gyerekeink viszont nem akarnak iskolába menni, félnek.”

- mondta az újságnak az osztály szülői munkaközösségének egyik tagja.

A szülők úgy döntöttek, addig nem hajlandóak iskolába járatni a gyerekeiket, amíg az iskola nem kezd valamit a kisfiúval. Fenyegetésük célt ért, pénteken már arról számolt be a Délmagyar, hogy a problémás gyereket eltiltották a tanév befejezésétől, és 15 napot adtak a szülőknek arra, hogy új iskolát keressenek a fiuknak. Ha nem járnak sikerrel, akkor az illetékes Kormányhivatal gondoskodik a gyerek elhelyezéséről.

A kisfiú szülei továbbra is tagadják, hogy gond lenne a gyerekükkel, szerintük a kialakult helyzet a fiú és az iskola két pedagógusa közötti vitából ered. A gyerek apja elmondta azt is, hogy ismeretlenek gyakran feljelentik a gyámhatóságnál is, de a vizsgálatok nem igazoltak semmit az ellene felhozott vádakból. Tagadja azt is, hogy gyereke lopott volna. A helyi gyámhatóság megerősítette, hogy jelenleg is folytat eljárást a gyerek ügyében, az apa pedig együttműködő az ügyben. (Délmagyar)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.