Nem hinnénk, de eddig 2014 volt a polgári repülés történetének legbiztonságosabb éve

baleset
2014 december 28., 21:16
comments 41

Annak ellenére, hogy 2014-ben a média kifejezetten sokat foglalkozott nagyon súlyos és rengeteg halálos áldozatot követelő repülőgép-szerencsétlenségekkel, ez az év statisztikailag kifejezetten biztonságos volt. A Malaysia Airlines eltűnt utasszállítója után egy másik gépet lelőttek Ukrajna felett, most pedig az AirAsia egyik repülője tűnt el, ezen kívül egy algériai utasszállító 116 utassal lezuhant Maliban a nyáron, de ennek ellenére

a repülőgép-balesetek száma idén soha nem látott szintre csökkent.

2014 szeptemberi adatok szerint 1 millió járatból átlagosan 2,1 szenvedett valamilyen balesetet.

photo_camera Forrás: Quartz

Igaz, a halálos áldozatok számát tekintve már nem ennyire jó a helyzet, hiszen a legkomolyabb szerencsétlenségek idén leginkább zsúfolt utasszállítókat értek, így - ha a most eltűnt AirAsia-járat szerencsétlenségét senki nem élte túl, akkor - idén összesen 1320 ember halt meg repülőgép-szerencsétlenségben, miközben 2013 ebből a szempontból rekordbiztonságos év volt, hiszen a halálos áldozatok száma ekkor 459 fő volt.

photo_camera Forrás: Quartz

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.