Blokkolják a Google levelező rendszerét Kínában

Tbg
INTERNET
2014 december 29., 08:28

Péntek óta nem nagyon megy a Gmail Kínában, adta hírül a Reuters egy, a kínai internetes cenzúra ellen küzdő szervezetre hivakozva.

A GreatFire.com oldalon névtelenül megjelent cikk szerint, a kormány által felhúzott Nagy Kínai Tűzfal okolható azért, hogy napok óta elérhetetlen a Google levelező szolgáltatása, amellyel valószínűleg a felhasználókat és azok üzleti partnereit próbálják elriasztani.

"Képzelje el, ha a Gmail-használók nem tudnak érintkezésbe lépni kínai ügyfeleikkel. Számos, Kínán kívül élő ember számára ez azt jelentheti, hogy levelező alkalmazást vált, nem használja többé a Gmailt."

- írják.

A Google maga is beszámolt róla, hogy péntek óta komoly forgalomcsökkentést tapasztaltak, a kínai kormány ugyanakkor tagadta, hogy ők lennének a blokkolás mögött, amely egyébként minden létező, a levelezéshez, csevegéshez szükséges prootokolt érint. (SMTP, IMAP, POP3)

A Reuters azt írja, a Google ellen idén már több hasonló próbálkozás volt, az ilyen események ráadásul pont az 1989-es tienanmen téri tragikus események 25. évfordulója idején kezdődtek el. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.