Gulyás Gergely szerint változtatni kell a gyülekezési törvényen

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A gyülekezési törvény szabályain nem a demonstrációk miatt kell változtatni – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke a Népszabadságnak. Szerinte a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra.

Gulyás szerint az elmúlt 25 év tapasztalata és a szakmai viták mutatják azt, hogy sok olyan kérdés van, amit tisztázni kellene, és amelynek a rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg a rendőrségnek és a bíróságnak – szemlézte a lapot az MTI. Szerinte például változtatni kell az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentésén és a tüntetések időtartamára vonatkozóan.

Mint mondta:

bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak.

Gulyás Gergely még 2009-ben, a szocialista kormányzás idején:

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.