Itt tart a Nagy Államadósság Elleni Harc

gazdaság
2014 december 31., 09:04
comments 80

Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 80,3 százalékát tette ki 2014 harmadik negyedévének végén, ez 2,6 százalékponttal alacsonyabbat az előző negyedévinél – közölte a jegybank a pénzügyi számlák második becslése alapján szerdán a Magyar Nemzeti Bank.

Ahogy azt az MTI írja, az előzetes adatközléssel ellentétben (ahol az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága még a bruttó GDP 83 százaléka volt), „a negyedéves GDP-adatok revíziójának hatása a pénzügyiszámla-statisztika jelenleg publikált GDP-arányos mutatóiban már jelentkezik”.

A korábbi tervek arról szóltak, hogy év végére a tavalyi 79,4 százalékos alá megy az érték.

Hogy milyen rejtélyes alapítványokkal manipulálják az államadósság szintjét, arról itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.