Kukába szánt tortákat ehettek szerbek ezrei karácsonykor

Több mint 13 tonnányi, szeméttelepre szállított tortát loptak el és bocsátottak áruba illegálisan karácsonykor a közép-szerbiai Kragujevácon – írja a belgrádi Vecernje Novosti a hétvégén nyilvánosságra került ügyről.

Az ország 4. legnagyobb városának szeméttelepére több mint 18 ezer tortát dobtak ki, mert a gyártó hűtőszekrényei elromlottak, és az egészségügyi felügyelet az ott tárolt élelmiszerek megsemmisítését rendelte el. A város polgármesterének és a helyi rendőrség vezetőjének mai sajtótájékoztatóján azt mondták, hogy a városvezetés csak „véletlenül” szerzett tudomást az esetről péntekne, és aztán azonnal vizsgálatot rendeltek el.

A kragujeváci köztisztasági vállalat jegyzőkönyve szerint a cukrászsüteményeket december 24-én a szeméttelepen megsemmisítették, a biztonsági felvételeken viszont látszik, hogy a tortákat szállító járművek megérkeznek a szeméttelepre, majd rövid időn belül az áruval együtt távoznak is onnan. A polgármester szerint szervezetten dolgoztak az elkövetők, és tisztában voltak azzal is, hogy az esetlegesen megromlott édességgel károsíthatják a leendő vásárlók egészségét.

A köztisztasági vállalat igazgatója azt állítja, nem tartotta szükségesnek értesíteni a városvezetést, szerinte elég volt a felelősök ellen fegyelmi eljárást indítani, és 10 dolgozót elbocsátani.

A tortákat egy jó nevű (de meg nem nevezett) kragujeváci vállalat gyártja, ami kizárólag Nyugat-Európába szállítja a termékeit.

A szeméttelepről ellopott, megsemmisítésre szánt édességet az elkövetők áron alul értékesítették. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kizárólag a város területén árulták-e a tortákat, vagy Szerbia más településeire is szállítottak belőlük. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.