Várady Zsolt kiszáll a MostMi szervezéséből

POLITIKA
2015 január 04., 20:05
comments 654

Kb. még ki sem hűlt a komolytalan pénteki kormányellenes tüntetés helye, Várady Zsolt, az Iwiw egykori alapítója és újabban a MostMi elindítója most közölte, hogy beszélt Takács Bori társalapítóval arról, hogy kiszállt a MostMi szervezéséből.

photo_camera Várady Zsolt, az Iwiw alapítója beszélt a NAV vezetőinek lemondásáért szervezett fővárosi tüntetésen a József Nádor téren 2014. november 9-én (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Mint Várady írta: „bár célunk ugyanaz és rengeteg ponton jól tudunk együttműködni, a konkrét megvalósítás tempójában és mikéntjében sokszor nem értünk egyet. Ez, és főleg a ránk nehezedő felelősség és elvárások együtt, olyan feszültségeket gerjesztettek, mely sem rám, sem az egész tevékenységünkre nem volt jó hatással.”

Ezt a döntést „az idő rövidsége” miatt hozta meg, „nem politikai nyomás miatt”. (Korábban a Hír Tv írta meg róla, hogy egyszer volt nála némi fű.) Mostantól nem lesz ideje aktivistáskodni, ugyanis a munkája mellett majd a „behirdetett weboldal készítése és elindítása, illetve a tartalom-előállítás megszervezése, majd az oldal továbbfejlesztése” tölti ki az erre szánt idejét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.