Csütörtökön boncolják a párizsi merénylet áldozatait, a rendőrség tanúk jelentkezését várja

François Molins, párizsi ügyész sajtótájékoztatón foglalta össze, mit tudnak eddig a francia főváros hatóságai a szerdán, a Charlie Hebdo nevű szatirikus hetilap szerkesztőségében történt lövöldözésről. Mondandóját a merénylet áldozatainak járó tiszteletadással kezdte, majd leírta a bűncselekményt:

egy legalább két (más források szerint három) főből álló fegyveres csoport érkezett a lap szerkesztőségéhez egy Citroennel. Miután behatoltak az épületbe, lelőtték a recepcióst, majd 8 újságíróval és egy vendégszerkesztővel végeztek. Menekülés közben még két rendőrt öltek meg. További 11 ember megsebesítettek, közülük négyen súlyosan sérültek meg. Az akció közben azt kiabálták, hogy megbosszulják a prófétát és hogy

„Allah, akbar!”

Miután kijöttek az épületből, autót loptak a meneküléshez, és egy Renault Clióval menekültek el. A hátrahagyott Citroent vizsgálja a rendőrség.

Az ügyész tájékoztatása szerint a párizsi hatóságok teljes készültségben vannak, és próbálják kézre keríteni a merénylőket. Az áldozatok holttesteit átadták az Igazságügyi Minisztériumnak, a boncolás várhatóan holnap reggel lesz. A rendőrség felhívást tett közzé, melyben további tanúk jelentkezését várják. Többet a nyomozás állásáról nem mondott, de azt hangsúlyozta, hogy a médiának is komoly szerepe és felelőssége lehet az ügy felderítésében, ezért körültekintésre és együttműködésre kérte a francia újságírókat. (francia nyelven a Le Monde tudósításában lehet követni az eseményeket)