Mégsem végzik ki saját kérésére a belga sorozatgyilkost

bűnügy
2015 január 07., 05:58
comments 220

Az 52 éves Frank Van Der Bleeken 30 éve ül börtönben, mert a nyolcvanas években több nőt megerőszakolt és megölt.

photo_camera Frank Van Der Bleeken. Fotó: AFP

"Napi 24 órában a cellámban ülök. Ez az életem. Nem érzem embernek magam. Mit tegyek? Itt ücsörögjek és pusztuljak el? Annak mi értelme?"

- mondta Van Der Bleeken egy tavalyi interjúban.

Belgiumban 2002 óta kérhetik a halálos betegek, hogy orvos vessen véget az életüknek, és tavaly az állami eutanázia-bizottság igent mondott Van Der Bleeken kérésére.

Az férfi elaltatását idén január 11-re, vasárnapra tűzték ki, de az eutanáziára készülő orvosok most kijelentették: nem hajlandók eleget tenni az elítélt kérésének. A belga igazságügyi miniszter közölte, hogy tudomásul veszi az orvosok döntését, úgyhogy Van Der Bleekentől gyakorlatilag megtagadták az eutanáziához való jogot. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.