Most már az egész eurózónában egyre olcsóbbak a dolgok

érdekes adat
2015 január 07., 11:29
comments 58

euinflMegtörtént az elkerülhetetlen, betette a lábát a defláció az eurózónába. Decemberben 0,2 százalékkal csökkentek az árak az egy évvel korábbihoz képest, közölte az Eurostat. (Persze az egyes országok egy jelentős részében már egy ideje defláció van.)

Leginkább a több, mint 6 százalékot zuhanó energiaárak miatt, de az élelmiszerek is olcsóbbak 1 százalékkal a valutablokk egészében:

Az Európai Központi Bank továbbra is azt szeretné, hogy 2 százaléknál picivel kevesebb legyen az infláció, márpedig ebben a küzdelemben egyre nagyobb vereségre áll már két éve. A defláció több okból is nagyon káros (nőnek a reálkamatok, nagyobbak lesznek az adósságok, fékeződik a fogyasztás).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.