RTL: Közös cége volt Habony Árpádnak és Heim Péternek

2015 január 13., kedd 17:49
250

A céget 2010-ben jegyezték be Luxemburgban – tudta meg az RTL Híradó. Benne volt Habony Árpád és Heim Péter mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Századvég elnökhelyettese is. A darabonként 1 eurós részvények így oszlottak meg közöttük:

habony heim szalay cég luxemburg részvény rtl

A cég (Heim and Partners Capital Group) hivatalosan befektetési tanácsadással foglalkozott, de hogy pontosan mit csinált, arról nincs információ a luxemburgi cégadatbázisban vagy az interneten. A céget végül 2014 elején szüntették meg.

Heim Péter, a Századvég elnök azt mondta, semmire sem használták a céget, és minden díjat és adót befizettek, hiába nem volt a cégnek értékelhető üzleti eredménye.

Azt nem tudni, Habonynak miből volt pénze a részvényekre, illetve volt-e jövedelme a cégből. Eddig egy magyar cégéről lehetett tudni (Színes Tinták Bt.), de annak sincs semmi bevétele.

Heim Péternek pár napja egy másik luxemburgi cégéről is volt szó: a Blikk azt írta, Rogán Antalnak tudnia kellett róla, hogy a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Zrt.-t annak teljes ingatlanvagyonával felvásárló luxemburgi befektetési alap, a Praefinium Fund a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t Giró-Szász András későbbi kormányszóvivővel közösen alapító Heim Péterhez köthető.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt