RTL: Közös cége volt Habony Árpádnak és Heim Péternek

politika
2015 január 13., 17:49
comments 249

A céget 2010-ben jegyezték be Luxemburgban – tudta meg az RTL Híradó. Benne volt Habony Árpád és Heim Péter mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Századvég elnökhelyettese is. A darabonként 1 eurós részvények így oszlottak meg közöttük:

habony heim szalay cég luxemburg részvény rtl

A cég (Heim and Partners Capital Group) hivatalosan befektetési tanácsadással foglalkozott, de hogy pontosan mit csinált, arról nincs információ a luxemburgi cégadatbázisban vagy az interneten. A céget végül 2014 elején szüntették meg.

Heim Péter, a Századvég elnök azt mondta, semmire sem használták a céget, és minden díjat és adót befizettek, hiába nem volt a cégnek értékelhető üzleti eredménye.

Azt nem tudni, Habonynak miből volt pénze a részvényekre, illetve volt-e jövedelme a cégből. Eddig egy magyar cégéről lehetett tudni (Színes Tinták Bt.), de annak sincs semmi bevétele.

Heim Péternek pár napja egy másik luxemburgi cégéről is volt szó: a Blikk azt írta, Rogán Antalnak tudnia kellett róla, hogy a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Zrt.-t annak teljes ingatlanvagyonával felvásárló luxemburgi befektetési alap, a Praefinium Fund a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t Giró-Szász András későbbi kormányszóvivővel közösen alapító Heim Péterhez köthető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.