Merre jártál múlt pénteken egykor? Nem a parlamentben véletlenül?

Az már biztos, hogy Orbán Viktor találkozott kormánypárti sajtó főszerkesztőivel, mégpedig múlt pénteken, a dolgozójában, a Parlamentben. Ott a vs.hu szerint nyíltan megmondta nekik, hogy ne számítsanak több állami támogatásra, mert a pénzt a közmédiumok kapják majd.

A vs. hu szerint többek között Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Borókai Gábor, a Heti Válasz vezetője, Liszkay Gábor és Élő Gábor Magyar Nemzet-, illetve Mno.hu-főszerkesztő; valamint Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője volt ott a találkozón.

Az állami támogatás megvonása már eddig is érintette a Simicska-birodalom tagjait, így őket - bár nyilván nem örültek neki - nem érte különösebb meglepetés.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője az MTI-nek annyit erősített meg, hogy volt találkozó, a helyszínt és az időpontot is elárulta, de azon szerinte nem csak jobboldali médiumok vezetői, főszerkesztői voltak jelen. Bencsik szerint a "műhelybeszélgetésen" Orbán Viktor értékelte az elmúlt évet, és megfogalmazta az idei kormányzati ciklus kihívásait is, de "pénzről nem volt szó".

A vs volt olyan információja, hogy Orbán éppen Bencsik Andrást biztosította arról, hogy az ő lapjának helyzete nem változik.

Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője szerint viszont nem műhelybeszélgetés volt, hanem valami más, mivel a "miniszterelnök nem nyilvános vagy magánjellegű találkozóiról eddig sem állt és ezután sem áll módomban tájékoztatni."