Talán indulhat az ISIS totális megsemmisítése

külföld
2015 január 18., 08:09

John Kerry amerikai és Philip Hammond brit külügyminiszter csütörtökön Londonban megrendezi ISIS elleni harcra szerveződött koalíció tagállamainak találkozóját.

Hammond a Daily Telegraph című londoni lappal közölte, hogy a találkozó fontos lehetőség lesz az eddig elért eredmények értékelésére. A londoni találkozón döntést hoznak arról, hogy

mit kell még tenni az ISIS teljes megsemmisítése érdekében

- mondta a brit külügyminiszter.

Az AFP hírügynökség szerint a találkozó napirendjén öt kérdés szerepel majd: szó lesz az ISIS soraiban harcoló külföldi zsoldosokról, a szervezet elleni katonai hadjáratról, a szervezet pénzforrásairól és kommunikációjáról, illetve a térségbe irányuló humanitárius segélyekről. (MTI)

A magát egy ideje Iszlám Államnak nevező ISIS iraki és szíriai állásai ellen széles koalíció harcol: az amerikaiak légicsapásokkal, az iraki hadsereg és az iraki kurd régió pesmergái, valamint a mérsékelt szíriai lázadók pedig szárazföldön igyekeznek visszaszorítani a terroristákat. Az ISIS elleni harcot más államok, fegyverekkel és más támogatással segítik, így közvetve Németország és Ausztrália is harcol. A koalíció mellett a terroristák visszaszorításáért dolgozik Irán is, ők légicsapásokkal és szárazföldi műveletekkel (az iraki hadseregnek segítenek) egyaránt próbálkoznak, de szigorúan úgy, hogy az amerikaiakkal nem egyeztetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.