Nadal egyetlen játékra volt a szégyentől

Az Australian Open második fordulójában a selejtezőből érkező, a világranglistán 112. amerikai Smyczek ki híján kiejtette a spanyol Rafael Nadalt. Pedig ellenfele kevesebb meccset nyert nagy tornákon, ahány Drand Slamet összesen besöpört Nadal. A harmadik kiemelt spanyol jól kezdett, de aztán teljesen szétesett a játéka, rosszul lett meccs közben, ellenfele már 2-1-re is vezetett, a döntő szettben pedig 5-4-re állt. Végül Nadal behúzta a meccset. A meccs után a spanyol arra panaszkodott, hogy már a második játszmában görcsölt, más hírek szerint gyomorbántalmai voltak, a meccs után az öltözőben állítólag hányt is. Elég vacakul nézett ki a meccs után. (Nadal–Smyczek 6:2, 3:6, 6:7, 6:3, 7:5)

A nagyot küzdő, vastapssal búcsúzó Smyczeknek ráadásul volt egy különösen elegáns gesztusa, amikor Nadal egyik, egy néző bekiabálása miatt megzavart szervájánál jelezte a döntő szettben, hogy adjon újra első adogatást Nadal.

A második kiemelt Roger Federert is ápolni kellett meccs közben, neki a jobb kisujjával volt valami különleges probléma. Elmúlt a fájdalom, és bár az első szettet elveszítette, végül simán nyert az olasz Simone Bolelli ellen. (Federer–Bolelli 3:6, 6:3, 6:2, 6:2)

A nőknél a második kiemelt Maria Sarapova csak 152 perces csatában, két meccslabdát hárítva, a döntő szettben 1:5-ről visszajőve tudta legyőzni honfitársnőjét, a világranglistán mindössze 150. Alexandra Panovát. (Sarapova–Panova 6:1, 4:6, 7:5)

Minden egyéb az Australian Openről a hosszabbítás blogon olvasható.

 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.