Az RTL vezetője azt állítja, hogy fenyegették, ezért külföldre költöztette a családját

politika
2015 január 24., 18:53
comments 509

Bloomberg Businessweek négyoldalas cikket írt Orbán Viktorról. Ebben szó van többek között a civil szervezetek zaklatásáról, az internetadós tervről, a felcsúti haveri sztorikról, és a kormány és az RTL háborújáról is.

Dirk Gerkens, az RTL vezetője azt mondta a lapnak, hogy a Fidesz politikusai ellenzékinek tartják az RTL Híradót, pedig csak független hírszolgáltatást akarnak nyújtani. Az RTL-vezér számításai szerint a csatornának kell fizetnie az államnak reklámadóból várt bevétel 90 százalékát, miközben a piaci részesedése csak 15 százalék. Ha marad a reklámadó, az felemészti a csatorna nyereségét – mondta.

photo_camera Dirk Gerkens

Gerkens azt is állította, hogy a sok erőszakos fenyegetést kapott emailben, és a barátjain keresztül is üzentek neki. Ezért a családját külföldre költöztette, ő maga pedig szállodába költözött, és testőrök védik. Mint mondta:

„Ez nem Oroszország vagy Mexikó. De jobb félni, mint megijedni.”

A csütörtöki cikket a Hír 24 szúrta ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.