Ostobának és tolvajnak látja Putyint Sztálin unokája

2015 január 26., hétfő 16:32
188

A kegyetlen tömeggyilkos diktátor 79 éves unokája, Jevgenyij Dzsugasvili a brit Mail Onlinenak adott interjút, azután hogy rágalmazási pert vesztett Strasbourgban. Egy orosz lapot perelt be egy 2009-es cikk miatt, mert azt írták, hogy Sztálin vérszomjas kannibál volt.

Most az interjúban Dzsugasvili ismét kitartott nagyapja mellett. Egyrészt, mert szerinte annak a közvélekedésnek, hogy mindenért Sztálin hibáztatható, nincs alapja. Másrészt pedig szerinte az orosz kormány komoly hibát követ el most, amikor a lengyelekkel együttműködve tárja fel a katyni mészárlás emlékét, és a Kremlben ülő tolvajok úgy árulták el ezzel az országot, ahogy Sztálin soha nem tette volna. Az interjúból kiderül, hogy a Sztálin-unoka kevés dologban annyira elkötelezett, mint hogy mennyire szívből gyülöli a lengyeleket, az országra még ma is mint ellenségre tekint.

Az unoka unokáival (VANO SHLAMOV / AFP)

Szerinte ha Sztálin akár csak öt évvel tovább élt volna, Oroszország elkerülhette volna azt a katasztrófát, ami a XX. század második felében érte. De Sztálin meghalt, jött Hruscsov, és elkezdte tönkretenni az ország gazdaságát. Ennek köszönhetően pedig Oroszország ellenségei kerülhettek hatalomra. Gorbacsov, Jelcin és Putyin.

Dzsugasvili Putyint különösképpen nem kedveli, szerinte csak felvágásból produkálja magát, hogy szánalomból támogassák az emberek. Ezért látni róla a síelős, repülős, félmeztelen képeket. De mindez szerinte csak azt bizonyítja, hogy nincs agya.

Szerinte ő felel a mostani ukrán krízisért is, mert Putyint jobban foglalkoztatja, milyen a megítélése a közvéleményben, mint az, hogy milyen politikát folytat.

Nincsenek okos emberek a kormányban, csak tolvajok. Összeveszni Ukrajnával, ezt nem tudom elfogadni.

- mondta Dzsugasvili, aki szerint a Krímet inkább jogi eszközökkel és nem katonasággal kellett volna megpróbálni visszaszerezni. (Independent, Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt