Orbán kampányígérete után sem akarnak épülni az új mentőállomások

politika
2015 január 29., 05:32
comments 97

Magyarországon 1100 olyan település van, ahová riasztás esetén a legközelebbi mentő sem tud kiérni 15 percen belül. Bizonyos Baranya vagy Bács-Kiskun megyei településeken ez a reakcióidő akár 37-46 perc is lehet. Ezen a helyzeten segített volna az Országos Mentőszolgálat projektje, melynek keretében 2013 végéig 22 új mentőállomást építettek volna, 60-at pedig felújítottak volna. Erre a programra még 2009-ben EU-s forrást is kapott Magyarország, a 11 milliárd forintot idén év végéig lehet felhasználni.

Viszont a Mentőszolgálat korábbi főigazgatóját nem sokkal azután, hogy 2012-ben bejelentette a program elindulását, menesztették, ezután maga a program is lelassult. Egyelőre annyi van, hogy a 22 érintett önkormányzat ingyen adott telket a mentőállomásokhoz, a Baranya megyei Bátaszéken elkészült egy állomás, és a beígért 60 helyett 13-at sikerült felújítani.

A Népszabadság forrásai szerint a Fidesz a 2014-es kampányidőszakra több mentőállomás-átadót is szervezett, viszont amikor rájöttek, hogy az átadandó állomások nem készültek el, csak a korábbi szlogeneket tartották meg. Igaz, az őszi önkormányzati választás kampányában sikerült letenni a zalalövői állomás alapkövét.

A gond azonban az, hogy ha az elmúlt 3 évben nem készültek el az új állomások, a fennmaradó pár hónapban bajosan fognak, így pedig elúszik a rájuk szánt EU-s pénz is. (nol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.