Vágvölgyi B. András arról, hogy beperelte Áder János egy Facebook-komment miatt: "1978-ban érzem magam"

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Áder János keresetlevelét csütörtökön kapta meg az Index. Ebből derült ki, hogy a köztársasági elnök 1-1 millió forintra perli a lapot, illetve Vágvölgyi B. András esztétát, mert Vágvölgyi facebookos posztjának megírása után Ádernek magyarázkodnia kellett az ismerőseinek, és a hamis állítások alkalmasak a személyébe és tisztségébe vetett közbizalom megingatására.

A minibotrány azután tört ki, hogy Vágvölgyi decemberben arról írt egy posztban, hogy a Néphadseregben elzárásra ítélték, és fogdatársa Áder János volt, akit részeg lövöldözés miatt került oda. Állításait az Index is átvette, amire pedig Áder János a köztársasági elnöki honlapon írta meg a cáfolatot.

A történet jelenleg itt áll, a Transindex pedig most interjút készített Vágvölgyivel.

Ebben az esztéta egyrészt elmondja, hogy ezt a sztorit ő már egyszer megírta a kilencvenes években is egy cikkben, de akkor Áder nem panaszkodott miatt.

Ezen kívül azt is mondja, hogy

A köztársasági elnök hivatali tekintélyére hivatkozva perel. A magyar kormányzat minősíthetetlen civilüldözése miatt nem emlékszem, hogy a köztársasági elnök szót emelt volna. Pedig az alkotmányos kötelessége lett volna!

Vágvölgyi az ügy kezdete óta beszélt néhány volt katonatársával, mindenki máshogy emlékezett a történtekre, de az esztéta elmondása szerint a "részeg lövöldözés" része volt az ottani-akkori diskurzusnak.

Arra a kérdésre pedig, hogy miért perelt Áder egy Facebook-komment miatt, Vágvölgyi azt válaszolja.

1978-ban érzem magam, csak most Áder játssza el a Bimbó alezredest.

Ha pedig pénzbüntetésre ítéli őt a bíróság, akkor zenészbarátaival rendezve egy jótékonysági koncertet, amire reményei szerint a Pussy Riot is eljön.

Szerinte pedig

"totális igénnyel nem lehet a XXI. században, a nyugati védelmi, gazdasági és politikai rendszerben hatalmon lenni. Magatartása az uralmi elvakultság része."

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.