Az alacsony olajárak miatt 850 millió eurós nyereségre számít a Ryanair

közlekedés
2015 február 02., 09:10
comments 22

A korábban becsült 810-830 millió euró helyett

840-850 millió eurós nyereségre számít a márciusban végződő pénzügyi évében az ír Ryanair diszkont légitársaság.

A nyereség járatainak jobb kihasználtsága és a vártnál kisebb költségek miatt nőtt.

A Ryanairnek 2014 utolsó negyedévévben 17 százalékos éves növekedéssel 1,13 milliárd euró bevétele volt. A vállalat közben 49 millió eurós nettó nyereséget ért el, miután 2013 negyedik negyedévében még 35 millió euró vesztesége volt. A diszkont légitársaságoknak a téli szezonban általában jelentősen kisebb nyereségük van, mint a nyári időszakban. A Ryanair bejelentette, hogy saját részvény vásárlásba kezd februárban. Augusztusig összesen 400 millió eurót terveznek költeni részvény-visszavásárlásokra.

A 2015 áprilisában kezdődő következő pénzügyi évben 100 millió utasra számít a Ryanair, 10 millióval többre, mint a mostani pénzügyi évben. A légitársaság azonban figyelmeztette a részvényeseket, hogy a nyeresége így is csak "mérsékelten" nőhet, mert nagyobb piaci árversenyre készül. A Ryanair helyzetét javítja, hogy az alacsony olajárak miatt a következő pénzügyi évben 8 százalékkal, a 2016 áprilisában kezdődő pénzügyi évben pedig 16 százalékkal csökkenhet az utasonként számolt üzemanyagköltsége. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.