Árnyoldala is van annak, hogy egyre kevesebb az új ebolás

TUDOMÁNY
2015 február 03., 16:36
comments 17

Január utolsó hetében már csak négy ember fertőződött meg ebolával Libériában, ahol nem is olyan rég még hetente ezren betegedtek meg. A járvány visszaszorulása alapvetően remek hír, de vannak árnyoldalai is:

a járvány visszaszorulásával egyre kevesebb esély van rá, hogy kifejlesszék az ebolavédőoltást.

Az egyik vakcinafejlesztő, a Chimerix a hétvégén felfüggesztette a kutatást. Az ok?

Egyszerűen nem találnak elég beteget a klinikai tesztekhez.

"Betegek nélkül nem tudunk következtetéseket levonni. Így nem volt értelme folytatnunk" - mondta a cég vezérigazgatója, Michelle Berrey a New York Timesnak.

A Chimerix még január elején kezdett klinikai tesztet Libériában. 140 betegnek elég oltóanyagot küldtek, de a tesztek január 2-i kezdete óta mindössze tíz beteget tudtak kezelni. (Via Vocativ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.