A kihasználatlan metróalagutakba terelnék a bicikliseket Londonban

Tbg
közlekedés
2015 február 05., 17:59
comments 176

Mielőtt még a bőröndödért nyúlsz, hogy "Most már tényleg olaj innen", gyorsan hozzáteszem, hogy mindez még csak terv, annak nagyon szuper, de a Guardian szerint leginkább csak fantáziálgatásról van szó.

photo_camera /Gensler)

Mindenesetre a Gensler nevű tervezőcég ezzel a projektjével nyert meg a múlt héten egy várostervezői versenyt: a londoni metróhálózatnak számos olyan alagútja van, amit már nem használnak.

A Gensler ezért kitalálta, hogy az ilyen alagutakba lehetne terelni a bicikliseket és gyalogosokat a zsúfolt felszínről. A TFL-nek (a londoni BKV) ebből bevétele is származna, ráadásul az alagutak így megtelnének élettel, kávézókat, üzleteket álmodtak oda, az energiaellátást pedig okos járdákkal oldanák meg, amely a sétálásból és a kerekekből nyerne energiát.

Becslések szerint a biciklisek száma megnégyszereződik 2025-re a városban.

A Guardian ugyanakkor kicsit utánajárt a dolognak, és bár az ötletet nagyon díjazza, hozzáteszi, hogy az elképzelés nehezen oldaná meg a zsúfolt felszín problémáját, annyira sok elhagyott alagút pedig egyáltalán nincs, hogy ebből komolyabb hálózatot lehetne kialakítani. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.