Bill Clinton bocsánatot kért Mexikótól a drogháborúért

háború
2015 február 10., 16:20
comments 47

Pénteken egy mexikói gazdasági fórumon a mexikói hallgatók előtt beismerte a volt amerikai elnök, hogy az Egyesült Államok is felelős azért, hogy Mexikóban sok helyen drogkartellek ragadták magukhoz a hatalmat, ugyanis ezt részben az USA drogellenes háborúja okozta.

photo_camera Fotó: Paul Richards / AFP

„Azt kívánnám, bárcsak ne lenne nálatok kábítószer-kereskedelem, de ez igazából nem a ti hibátok” – mondta Clinton, aki szerint gyakorlatilag Amerikának is jó része volt ebben, és emiatt elnézést kért.

A mexikói média úgy hozta le a hírt, hogy Clinton elnézést kért az amerikai drogellenes háborúért és a mexikói kábítószer-kereskedelemért. Sokan azt is megjegyezték, kár, hogy az ilyenek ellen nem tett semmit az elnöksége idején, de még mindig jobb, ha valaki utólag kér elnézést a hibákért, ahelyett, hogy úgy csinál, mintha minden rendben ment volna. (Fusion)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.