Lázár szerint az a legfontosabb, hogy a különadók rendszere megmaradjon

politika
2015 február 10., 07:21
comments 47

„Reklámadó lesz. Az a kérdés, hogy mennyit fognak fizetni a cégek” – jelentette ki kedd reggel a Kossuth Rádióban Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter. Hogy mennyit, arról konkrétan nem beszélt, csak Ausztria példájára utalt. Ausztriában a legmagasabb a reklámadó Európában, ott 5 százalék az általános kulcs.

Lázár azt is elmondta, hogy a Fidesz frakciója a reklámadó újratárgyalásával bízta meg, hogy Magyarország elkerülhesse az uniós kötelezettségszegési eljárást.

A reklámadóról az RTL Klub tulajdonosával is fognak tárgyalni, a Bertelsmann-csoport vezetőjét február 24-én fogadja majd Orbán Viktor.

Bár Lázár szerint a kormány legfontosabb feladata a különadók rendszerének fenntartása, ebben komoly változás lesz jövőre. A kormány hétfőn megállapodást írt alá az Erste Bankkal és az EBRD-vel, amiben kikötötték, hogy 2016-ban csökkenni fog a reklámadó. Varga Mihály gazdasági miniszter szerint emiatt 60 milliárd forinttal csökkenhetnek jövőre a bankadóból származó bevételek, az adót pedig 2017-19 között tovább csökkentik.

Varga szerint a többi különadót egyelőre nem tervezik megváltoztatni, de szerinte ez nem zárja ki, hogy a jövőben felülvizsgálják ezeket is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.