Mészáros Lőrinc a lehető legjobbkor épített sertéstelepet

Még 2014-ben 350 milliós EU-s támogatásból épített modern sertéstelepet Mészáros Lőrinc. A telepet maga a miniszterelnök adta át novemberben.

Az RTL Híradó szerint a kormány már ekkor tudta, hogy 2015. április 1-től a Mészároséhoz hasonló telepek számára kedvezően alakulnak át az EU agrártámogatási rendszere. Ekkortól ugyanis kétszeresére, évi 18 milliárd forintra emelkedik az állatjóléti támogatás összege. Ebből 8,5 milliárdot kell arra költeni, hogy az anyakocák jobban érezzék magukat.

A Földművelési Minisztérium azt mondta az RTL-nek, hogy a módosítással nem csak Mészáros, de minden sertéstenyésztő jól jár.

Ez azonban csak részben van így, az RTL szerint ugyanis a változásból főleg az olyan modern sertéstelepek profitálnak, amilyenje Mészárosnak is van. Sőt, Mészáros az átadotton kívül vett egy másik sertéstelepet is, amit 600 millióból tervez felújítani. A kormány épp akkor kezdeményezte az EU-nál az állatjóléti támogatás megduplázását, amikor Mészáros ezt a telepet vette.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.