Ilyen lesz a budafoki kocsiszín

Budapest
2015 február 13., 15:15
comments 23

Tendert írt ki a BKK a Budafoki villamos-kocsiszín felújítására. A projektre azért van szükség, mert 2015–2016-ban 47 alacsonypadlós CAF Urbos 3 típusú villamos érkezik a fővárosba, ezeknek pedig új típusú kocsiszínek kellenek. A 3-as villamos vonalán 34 méter hosszú CAF villamosok közlekednek majd, ezek a Határ úti metróállomásnál található Száva kocsiszínbe hajtanak majd éjszakára és szervizelésre. Az 1-es vonalon 56 méteres villamosok járnak majd, azoké pedig a Hungária kocsiszín lesz. A Száva és a Hungária kocsiszíneket az előző évtizedben már felújították, ezért ott csak kisebb munkálatokat kell majd elvégezni a CAF villamosok fogadásáig.

A budai fonódó villamoshálózaton közlekedő szerelvények azonban a Budafok kocsiszínbe mennek majd, ez az épület azonban jelenleg egyáltalán nem áll készen a fogadásukra.

Jelenleg így néz ki a hely:

photo_camera "Albertfalva-forgalmitelep" by Gyurika - saját kép. Licensed under CC BY-SA 2.5 via Wikipédia

A BKK tenderkíírása szerint pedig ilyen lesz az új:

Látványterv-11

 

Meg így:

Látványterv-31

 

A BKK szerint a telep nagy részét elbontják, teljesen új vágányhálózat, új csarnokok és egy irodaház is épül. Az átépítés után a villamosok a Fehérvári útról két helyen is beállhatnak majd: a most meglévő vágánykapcsolatokat átalakítják, egyszerűsítik, emellett a Forgalmi utcai deltavágányt (a 41-es villamos korábbi végállomását) is bekötik a kocsiszínbe. Ezáltal lehetővé válik a telep szalagszerű használata: a technológiai berendezéseket egy hurokszerű vágányon helyezik el, ahol a villamosok irányváltás nélkül tudnak végighaladni, és szintén irányváltás nélkül forgalomba állhatnak.

A felújítás 2015 tavaszán kezdődik és várhatóan egy évig tart majd. (BKK)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.