Valentin-napra szeretettel: a világ talán legrégebbi ismert szerelmespárja

történelem
2015 február 13., 19:47
comments 69

Görögországban, a Peloponnészoszi-félsziget három ujja közül a középső déli részén fekvő Diroszban különleges sírra bukkant egy régészcsoport. A sírba Krisztus előtt 3800 környékén temettek egy fiatal férfit és egy nőt, különleges, ölelő pozícióban. Így:

photo_camera (AFP)

A görög kulturális minisztérium közleményt adott ki a felfedezésről, ebben leírták azt is, hogy az ilyen sírok rendkívül ritkák, és a Diroszban talált pár mindenképp az egyik legrégebbi, ha nem a legrégebbi eddig felfedezett páros temetkezőhely. (LeFigaro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.