Lázár János szerint a Fidesz választókerületi elnöke nem pártember

2015 február 16., hétfő 12:37
64

Dorkota Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a párt megyei választmányának az elnöke volt 2013 nyaráig, amikor kinevezték az energiaágazatot és a közműszektort felügyelő - evlige független - szuperhatóság elnökévé. A két tisztségről Dorkota lemondott, de mégsem szakadt el pártjától, amelyiknek sokan köszönhet. Dorkota ugyanis - ahogy azt korábban az Átlátszó kiszúrta - maradt a Fidesz válaszókerületi elnöke Dunaújvárosban. Mint ilyen, aktívan részt vett a kampányokban.

A Fideszben a választókerületi elnököket Orbán Viktor nevezi ki. Dorkota a hatósági elnöki poszt melletti további politikai szerepvállalásáról egy interjúban azt mondta: abban maradt Orbán Viktorral, hogy amíg energiával bírja, addig a Fidesz válaszókerületi elnöke marad.

Törvény szerint a hatóság (teljes nevén Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal) elnöke nem folytathat pártpolitikai tevékenységet, párt nevében nyilatkozatot nem tehet.” 

Az LMP összeférhetetlenségi eljárást is kezdeményezett az ügyben.

De befutott Lázár János válasza, ebből pedig az derül ki, hogy nincs itt semmiféle összeférhetetlenség, mert

“a Fidesz alapszabálya szerint a választókerületi elnökök nem minősülnek párttisztségnek.”

Itt a teljes levél, amit az Átlátszó tett ki:

lazarvalasza

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt