1,5 százalékot zsugorodott az orosz GDP januárban

külföld
2015 február 21., 07:25
comments 100

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium adatai szerint. Decemberben még növekedést mértek, igaz csak 0,2 százalékost. 

Az orosz statisztikai hivatal nem végleges adatai szerint tavaly 0,6 százalék volt a GDP-bővülés.

photo_camera Kép: Imgur

Kirill Tremasov, a minisztérium szóvivője azt mondta, hogy " az orosz gazdaságnak 2-3 negyedévre lesz szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon a megváltozott új külső és belső feltételekhez".

Külső és belső feltételek megváltozásán feltehetően az alacsony olajár mellett azt értette, hogy Oroszország megszállt egy vele szomszédos országot, és ezért elég súlyos gazdasági szankciók sokaságával kell szembenézniük.

A minisztérium várakozása szerint a gazdaság 3 százalékkal zsugorodik az idén, számos elemző szerint azonban ez egy meglehetősen visszafogott várakozás, ténylegesen az 5 százalékhoz áll majd közelebb a gazdaság visszaesése. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.