"Annak örülök, ha a diákjaidnak nem engeded, hogy véleményt nyilvánítsanak a politikusokról"

2015 február 23., hétfő 15:43
141

Répássy Róbert nagy szakértője annak, hogy miről, mennyit érdemes beszélni. Most a szegedi Ságvári gimnázium körüli vitába szólt bele az államtitkár, az antifasiszta ellenállóról elnevezett gimnázium nevét törölheti a Jobbik – KDNP – Balog Zoltán hármas.

Miután az intézmény egyik tanára nyílt levelében kérdezte Répássyt, a Ságvári egykori diákját, hogy felemeli-e a szavát az átnevezés ellen. Az államtitkár kommentben válaszolt neki.

Többek közt azt írja:

“Szomorúan olvastam nyílt leveled. (...) Te azonosulsz Ságvárival és azzal az eszmével, amit képvisel. (...) Komolyan azt gondolod, hogy ma a kormánnyal való szembenállásnak az a legjobb módja, ha felhergeled a 15-17 éves diákokat, hogy a “hatalom” el akarja venni az iskolájuk nevét? Annak örülök, ha a diákjaidnak nem engeded, hogy véleményt nyilvánítsanak a politikusokról. De ne azért tedd István, mert bennünket védesz, hanem azért mert nem lehet. Az iskola nem politizálhat. A nevében sem! Ha tényleg úgy gondolod, hogy Ságvári Endre a legjobb példakép a mai ifjúság számára, akkor azt inkább tartsd titokban. Legalább addig, amíg kilépnek az alma máterből."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt