Emma Thompson és a férje nem akarnak adót fizetni, míg a HSBC-botrány felelősei sittre nem kerülnek

külföld
2015 február 26., 20:28
comments 118

Emma Thompson, Oscar-djas brit színésznő, és a férje, a szintén színész, csak kevésbé híres Greg Wise azt mondja, nem fizetnek egyetlen penny adót sem, amíg a nemrég nemzetkozi pénzmosási botrányba keveredett HSBC bank vezetőit le nem csukját. Ha kell, a pár még azt is elviseli, hogy börtönbe zárják őket, amiért nem adóznak, de akkor is ragaszkodnak ahhoz, hogy a bankárok bűnhődjenek gusztustalan tetteikért.

„Nem akarok adózni, amíg nem adózik mindenki”

- mondta a kevésbé híres férj, aki elmondása szerint mélyen szocialista. Wise azt is mondta, hogy felesége mindenben vele tart.

A HSBC amúgy egy brit óriásbank, aminél azért folyik nyomozás, mert a vádak szerint pénzmosásban és adóelkerülésben segítették az ügyfeleiket. Először csak a bank svájci leányvállalata keveredett gyanúba, de a nyomozás később az anyagvállalatra is kiterjedt. (DaillMail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.