Feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyészség az Országos Roma Önkormányzat gyanús pénzköltései ügyében

POLITIKA
2015 február 28., 07:29
comments 226

Az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) Hadházy Ákos LMP-s képviselő jelentette fel hivatali visszaélés miatt, mert az önkormányzat részvételével zajló Híd a munka világába programban gyanús pénzköltéseket fedezett fel.

A Fővárosi Főügyészség ezt a feljelentést elutasította.

Költségvetési csalás miatt viszont még indulhat nyomozás, mert az ügyészség feljelentéskiegészítést is elrendelt, amivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóság központi nyomozó főosztályát bízta meg. Ha a NAV talál rendellenességeket, egy hónapon belül ügyészségi eljárás indulhat az ORÖ ellen.

Az önkormányzatnál Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter is vizsgálat lefolytatását rendelte el, és más szervek is átnézhetik a szervezet költéseit.

Közben Lakatos Attila Borsod megyei cigány vajda több cigány vezetővel együtt tüntetést szerveznek a parlament elé, így tiltakozva az ORÖ botránya miatt. A tüntetésen petíciót akarnak átadni Farkas Flóriánnak, az ORÖ vezetőjének. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.