A Jobbik nem támogatja a nők ellen irányuló erőszak elleni európai egyezményt, mert abortusz

képzavar
2015 március 02., 21:05
comments 1003

Az Európai Tanács Isztambuli Egyezményének célja, hogy felszámolja a nők ellen irányuló erőszak minden formáját. Tavaly lépett életbe, miután augusztusig 36 ország írta azt alá. Magyarország még nem ratifikálta az egyezményt, erről folyik most vita a parlamentben. Ehhez szólt hozzá hétfőn Dúró Dóra, a Jobbik képviselője. Érvelése nagyjából a címben jelzett gondolat volt, egész pontosan arról beszélt, hogy az előterjesztés töredékes, indokolatlanul tesz különbséget erőszak és erőszak között, és

nem foglalkozik a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formájával, az abortusszal.

Ráadásul az egyezmény Dúró szerint nem beszél arról a hatmillió magyar gyermekről, aki nem tudott megszületni az elmúlt fél évszázadban, mert magzati korukban kioltották az életüket.

Pedig a képviselő szerint nemzetközi (például amerikai) felmérésekből tudni, hogy a nem kívánt terhességek is kívánt gyermekekhez vezetnek. Ezért a párt tartózkodni fog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.