Blatter pontlevonással büntetné a rasszista megnyilvánulásokat

sport
2015 március 04., 16:24
comments 67

A FIFA elnöke, (akinek viselt dolgairól itt írtunk részletesen) szerint

"A legnagyobb probléma, amivel napjainkban szembesülünk, az a rasszizmus és diszkrimináció. Ez elfogadhatatlan."

Erről a svájci sportvezető a Dél-amerikai Szövetség (CONMEBOL) kongresszusán beszélt.

"Pontlevonással, vagy akár alsóbb osztályba sorolással kell büntetnünk ezeket a megnyilvánulásokat, hogy véget vessünk a jelenségnek."

Blatter szerint a pénzbüntetés és a zártkapus büntetés nem elég ahhoz, hogy kiűzzék a stadionokból a rasszizmust, amely szerinte egy napon eltűnik majd a futballból.

A sportvezető ötödik ciklusára készül a FIFA élén. A május 29-i tisztújításon három ellenfele lesz: a holland Michael van Praag, a portugál Luis Figo és a jordán herceg, Ali bin al-Husszein, aki jelenleg az alelnöki posztot tölti be a FIFA-nál. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.