Sokkolóan meglepő: a NAV minden vádpontban teljesen tisztázta a NAV-ot :DDDDD

2015 március 4., szerda 12:48
292

A Nemzetgazdasági Minisztérium a kormany.hu-ra feltöltötte a NAV jelentését, amiben cáfolják a vádakat, hogy az amerikai érdekeltségű cégek bejelentést mellőzték volna vagy túl kemények lettek az amerikai adózókkal szemben. Ez az a jelentés, amiről Vida Ildikó megígérte, hogy saját maga fogja vizsgálni, hiába volt az egyike azoknak, akiknek az USA korrupció vádjával megvonta a vízumját.

Felső sor (balról jobbra): Vida Ildikó, Vida Ildikó, Vida Ildikó, Vida Ildikó, Vida Ildikó. Középső sor (balról jobbra): Vida Ildikó, Vida Ildikó, Vida Ildikó, Vida Ildikó, Vida Ildikó. Alsó sor (balról jobbra): Vida Ildikó, Vida Ildikó, Vida Ildikó, Vida Ildikó és Vida Ildikó.

Az eredmény: nem merültek fel olyan információk, amik alátámasztanák, hogy a NAV az amerikai érdekeltségű cégekkel szemben diszkriminatív intézkedéseket kísérelt volna meg, vagy akár mellőzte volna e vállalkozások közérdekű bejelentéseit.

A jelentés szerint a vizsgálatban a NAV központja és a helyi, ténylegesen vizsgálatot folytató igazgatóságok vettek részt. A NAV-nak nem volt egyértelmű, melyik cégek számítanak az USA érdekeltségébe, mert ilyen nyilvántartásuk nincsen, így végül 850 olyan magyar cégnek vizsgálták az adóügyeit, amiknek az alapítói között amerikai személyek vagy cégek voltak 0 közölte a NAV.

A közérdekű bejelentésekről azt írják, az amerikai cégek „rendkívül csekély számú” közérdekű bejelentéseinek kivizsgálása az általános rendnek megfelelt. A jelentésben kitértek egy speciális esetre, amit ugyan anonimizálták, de a kitakart részek ellenére is látható, hogy a Bunge Zrt. által kezdeményezett étolaj-áfacsalási ügyekben vizsgálat és nyomozás indult, és még tart. Az étolaj-forgalmazással kapcsolatos áfacsalások már a Bunge Zrt. bejelentése előtt is az adónyomózók és a NAV „kiemelt vizsgálati területét képezte” – ismételték meg.

A NAV legutóbb tavaly novemberben közölt egy hasonló jelentést, akkor azt, amiben egy hétvége alatt tisztázták, hogy az ezermilliárdos áfacsalásokról kitálaló Horváth Andrásnak semmiben sincs igaza. (Napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt